viernes, abril 1

Fanjac Barcelona. Campus a El Xaloc (3 al 9 de juliol)

El Xaloc

Des de Fanjac Barcelona s'ha organitzat un campus per aquest estiu del 3 al 9 de juliol, que tindran lloc a la casa de colònies El Xaloc. Hi tindran accés socis i no socis de Fanjac, però els no socis hauran de presentar un document/informe acreditatiu de les altes capacitats del /la nen/a.
A continuació us detallem les activitats diàries, els continguts i objectius , els menús, els horaris i el que cal ficar a la motxilla. Cal tenir present que els nens i nenes a partir de 12 anys realitzaran activitats a banda dels més petits que encara estan pendents de determinar, disposant a més d'un temps propi.

Dates: del 3 al 9 de juliol

Edat mínima: Des de P3
(Recomanem P3 i P4 2 nits / P5 tres nits)

Edat màxima: a partir de 16 anys poden anar com a pre-monitors, pagant unicament el dinar i la estancia.

Preu soci: 370 eur aprox. (bestreta de 50 eur) 
Preu no soci: 430 eur aprox. (bestreta de 50 eur)
[Els imports de les bestretes a compte de l'import total de les colònies no seran retornats en cas de cancel·lació]
 
Primer dia Europa (Itàlia)

Arribada dels nens/es i rebuda per part de l’explorador que els durà aquest diez pels diferents continents que ell ha visitat.

Despres de la seva visita farem uns quants jocs de coneixença i abans d’anar a dinar anirem a instaal.lar-nos  a les habitacions.

Per la tarda comencem l’activitat amb la visita del cuiner Pier Luipi. Ell ens explicarà que al arriabr aquí ha vist com els ingredients que tenia pel taller de cuina no hi són, i els haurem d’aconseguir. Per cada prova passada  aconseguirem un ingredient.

Amb els ingredients aconseguits podrem fer el taller de pizza.

Apareix l’explorador de nou que ens demanarà ajuda per cercar la brúixola necessària per l’endemà arribar al següent continent.

Segon dia Àsia (Xina)

Després d’esmorzar apareixerà un inventor xinès que ens explicarà tots els invents xinesos (la brúixola, el paper, la plvòra...) i anirem d’excurció a buscar tots els elements necessaris per construir-los. Recorrere, com aixií va ser durant segles, la ruta de la seda, utilitzada com a eix d’intercanvis comercials entre Àsia i arribant fins Europa.

Tot anant per aquesta ruta descobrirem tot allò necessari, mitjançant pistes, per poder tenir aquest invents.

Per la tarda despès de tornar de l’excursió berenarem i anirem una estona a la piscina.

Per la nit anirem al campament per recuperar els invents i al recuperar-los ens trobarem una bandera, que serà la primera senyal per saber in ens dirigirem el següent dia.

Tercer dia amèrica

Ens vindrà a visitar un Indi que ens explicarà la gynkama que farem durant el matí. 
Ens haurem d’entrenar de valent mitjançant un seguit de proves que cadascú haurà de mostrar les millor habilitats i entre tots superar el repte.

Per la tarda després d’anar a la piscina tornarà ha venir l’emigrant anglès explicar-nos que em de perdre la  vergonya, maquillar-nos, disfressar-nos i sobre tot ser nosaltres mateixos i amb els participants haurem de ser capaços de fer un curtmetratge. Serem capaços??

Aquesta nit, serà la nit màgica en un continent on encara queden coses per descobrir.

Els més grans coneixerem la màgia dels estels i les llegendes i els més petits la màgia de l’Avi Follet.

Quart dia Amèrica

Després d’esmorzar amb la panxa plena començarà la gran aventura, ens endinsarem a la selva fins arribar al nostre destí, al llac de Navarcles en quan arribem ens banyarem per així refrescar-nos i tot seguit començaran les proves,
atravessar al llac amb tirolines, kayaks, haurem d’escalar muntanyes, etc...

Després de dinar ens dirigirem cap El Xaloc abans però farem una parada per berenar.

En quan arribem,, farem un banyet a la piscina que ens ho mereixarem!!

Acabat de sopar i com que estem una miqueta cansats farem cinema a la fresca!!

Cinquè dia Oceània

Després d’esmorzar apareix amb l’explorador un emigrant anglès que ens explicarà com aquest continent va quedar totalment aïllat de la resta i que, per tant, encara és desconegut.

Com és un continent desconegut, el mateix va fer aquet emigrant, haurem de desenvolupar al màxim els 5 sentits i, mitjançant una ginkama, els anirem posant en pràctica. Tanmateix, i per no perdre’ns en aquest  continent immens anirem tota l’estona seguint una corda i amb els ulls embenats (no ens podrem separa de la corda perquè ens podríem trobar amb molt perills..,). Voleu continuar??

Per la tarda l’indi ens explicarà com s’orientaven. Joc d’orientació. 
Al tornar al poblat l’indi ens convidarà al seu poblat a sopar i a fer un joc molt especial!! Aquesta nit els més grans faran de personatges als més petits,
organitzarem un joc pensat per els grans i posat en pràctica als més petits!!

Sisè dia Àfrica

Després d’esmorzar apareixerà un amic d’una tribu del desert. Ens explicarà com és desplaçaven per tot el desert amb els camells i amb els cavalls, per tant, ens convidarà a passar el matí amb cavalls.

Aprendrem a muntar-los, saber una miqueta més cosetes d’aquest animals i a cuidar-los.

Per la tarda anirem una estoneta a la piscina i un cop ja estiguem més fresquets començarem el taller de polseres com és feien allà, a l’Africa.

Ens prepararem per el sopar de Gala!!

I després de sopar gran vetllada musical!! Amb la representació de tots els grups que participen cantant, ballan...

Setè dia 

Després d’esmorzar anirem a les habitacions, ens farem les motxilles i ens les deixarem preparades per l’arribada dels pares.

I abans de marxar, SOPRESA, per els pares.

Acomiadament del grup i monitors i esperem que els nens/es hagin gaudit al màxim!!


Metodologia  

El nostre pla educatiu planteja un seguit d’activitats, tallers i dinàmiques de grup dirigides a infants i dissenyades per assolir els objectius del nostre projecte educatiu.  Les activitats estan pensades, dissenyades, dirigides i desenvolupades per un equip d’experts educadors i pedagogs.  
La ràtio és d’un monitor per quinze nens, depèn de les edats, per fer més rica i personalitzada la relació entre monitor i nens.  
En cas d’inclemències meteorològiques disposem d’un pla alternatiu amb un gran ventall d’activitats, tallers i jocs.   
El coordinador o director de lleure serà l’encarregat de vetllar pel funcionament de les colònies i serà el vincle entre els docents, monitors i nens. Aquest sempre estarà a disposició per aclarir qualsevol dubte, coordinar horaris i àpats i vetllarà per el funcionament de l’activitat.

Justificació didàctica

Es realitzarà el mètode de la globalització centrat en l’ interès del nen. S’ha de tenir en compte que l’activitat educativa en el lleure no serà mai disciplinada. Els monitors no tenen un paper de mestre, sinó una actuació no directivista i personalitzada , basant-nos en el respecte i la relació d’igual a igual. Creiem important aprofitar espais i recursos físics i naturals de l’entorn treballant els respecte a la natura per tal de crear un ambient responsable i sostenible. Basarem l’educació del nen en valors ètics i solidaris, tot centrant-los en l’autonomia del nen , la responsabilitat i la presa de compromisos. 

Menús


Activitats i horari 
 

Què hi posem a la motxilla?

Aquesta llista és orientativa, però pensem que us pot ser útil:

  Motxilla o bossa de viatge.
  Sac de dormir
  Pijama
  Tovallola de mans i de dutxa.
  Necesser: pinta, sabó, raspall de dents i pasta.
  Una muda per dia, amb roba interior i de fora.
  Muda de recanvi.
  Calçat de recanvi
  Llanterna
  Gorra per el sol
  Crema de protecció solar
  Impermeable.
  Cantimplora.
  Bossa per la roba bruta
  Repel·lent de mosquits. (en el cas que ho necessiti)
  Xancletes d’aigua (per la dutxa)
  Xancletes d’aigua lligades (jocs d’aigua, pel riu... en el cas que les tingueu)  


https://sites.google.com/site/webfanjaccat/activitats

Lloc 

Carretera Manresa - Vic
08275 Calders
Barcelona