miércoles, mayo 3

Fanjac Barcelona. Tallers de mates

Vols venir a passar-t'ho bé amb les matemàtiques? 

Et proposem 4 tallers que no et deixaran indiferent!


Criptografia
De quina manera dues persones es poden comunicar de forma segura? Com sé que la meva contrasenya no la pot saber ningú? L'objectiu d'aquest taller és treballar els conceptes de seguretat i codificació i veurem diferents algorismes d'encriptació que s'han utilitzat al llarg de la història. Fractals
De quina manera creixen les plantes com ara les falgueres, o el romanesco? Us heu fixat mai que creixen segons un patró geomètric que es va replicant infinitament però cada vegada més petit? En aquest taller ens endinsarem en el món dels fractals i aprendrem a construir-ne amb materials manipulatius.


Anticasino/ cursa de camells
Podem apostar a un joc de forma segura? Creiem que en certs jocs tenim un 100% de probabilitats de guanyar? En aquest taller veurem diversos jocs on podrem calcular si tenim més possibilitats de guanyar que la resta de jugadors en funció de les apostes de cadascú.

Jocs de lògica i de raonament
Estem fent matemàtiques quan resolem un Sudoku? Per què hi ha passatemps que ens semblen més entretinguts que d'altres? En aquest taller veurem diferents jocs de taula on la component principal és el raonament i la lògica. Aprendrem a analitzar de quina manera les matemàtiques estan inherents en molts dels jocs de taula del nostre entorn.
Dies:  20 i 27 de maig -  3 i 10 de junyGrup1: De 1er a 4ª de primaria
Horari: 16:30h a 18h

Grup2: 
De 5è primaria  a ESO

Horari: 18:15h a 19:45h

Preu: 
Socis: 35 €
Germans de soci: 30 €
NO socis: 45 €

*IMPORTANT indicar en "observacions" si està accelerat de curs.


                                              https://sites.google.com/site/webfanjaccat/activitats


Lloc

Ateneu l'Harmonia
c/ Sant Adrià, 20
08030 Barcelona
Antiga fàbrica Fabra i Coats